Çarşamba , 18 Eylül 2024
Ana Sayfa / Eğitim / 40 YILLIK TECRÜBE İLE BAŞARI TEVAFUK DEĞİL!

40 YILLIK TECRÜBE İLE BAŞARI TEVAFUK DEĞİL!

Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 42 dersliği ve 450 konferans salonu ile sizi bekliyor.

Geniş ve donanımlı kütüphanesi, fen laboratuvarları, uygulama mescidi ile aradığınız okul…

Okulumuz Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, bulunduğu eğitim –öğretim bölgesinde gerek fiziksel gerekse akademik şartlar anlamında tek olma özelliğine sahip Anadolu İmam hatip lisesidir.  Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı bulunmaktadır. Okulumuzda değişik branşlarda 75 öğretmen görev yapmaktadır. Bunların dışında 2 memur bulunmaktadır. Okulumuz öğrenci sayısı 771’dir. Ulaşım ise; otobüs, dolmuş, metro ve okul servisleri ile yapılmaktadır.

Okulumuzun beş bini geçkin kitabı olan kütüphanesi ve okuma salonu, , öğrenci tatbikat mescidi, 430 kişilik tam donanımlı Konferans Salonu, 35 dersliği, destek eğitimi odası ,bilgisayar labratuarı, toplantı odası, rehberlik servisi,etüd sınıfı,  kantini, veli kabul odası, spor odası, hizmetli odası, arşiv, büro, idare odaları mevcuttur.

Okulumuzun bulunduğu alan 10.142 metrekareyi kapsamaktadır. Okulumuzun ön ve arka tarafında toplam 8964 metrekarelik alan yeşil alan ve öğrencilerimizin kullanımına bırakılmış çeşitli spor ve dinlenme alanları bulunmaktadır. Etrafı ihata duvarı ile çevrilmiş ve 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir

Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mevcut olan arsası Sincan Belediyesine, intifa hakkı ise Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği’ne ait olmak üzere 3827 m2’lik bir arsa üzerine İlçemiz merkezinde üzerine inşa edilmiştir. Okulun temeli 1970 yılında mahalli imkânlar ve dernek yardımı ile atılmıştır. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle inşaata 7 yıl ara verilmiştir. 1977 senesinde 2 katlı olarak kaba inşaatı bitirilmiştir.1977-1978 Öğretim yılında Orta 1. sınıfının kayıtları alınmış, eğitim ve öğretime 3 şubede 96 öğrenci ile başlanmıştır.

1979-1980 Öğretim yılında 1. Katı, 1980-1981 öğretim yılında okulun 2. Katı hazırlanarak eğitime açılmıştır.

Artan talepler üzerine 1986 yılında 2 katlı binamız 4 kata,1987 yılında binanın 2. bloğu 4 kata çıkarılmıştır. 1992 yılında da 3. blok hayırseverler yardımı ile yapılarak tamamlanmıştır.

Şu anki bulunulan yeni binaya ise 2008-2009 öğretim yılında geçilmiştir. Binamız, kültür değerlerimizi yaşatma ve eğitime hizmet derneği tarafından yapılmıştır.

Okulumuzda eğitim- öğretim faaliyetleri güçlü akademik kadrosuyla oldukça verimli bir şekilde sürdürülmektedir. Eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde de ilçemizi oldukça başarılı bir  şekilde temsil etmektedir. 2017-2018 eğitim – öğretim yılı bu anlamda çok verimli olmuş okulumuzda düzenlenen TUBİTAK  bilim fuarı öğrencilerimizin bilime bakış açısını değiştirmiş ve proje mantığını kavrama konusunda öğrencilerimizin farkındalığını artırmıştır. Okulumuz yine aynı öğretim yılında dünya çapında oldukça belirleyici bir yönü olan PISA sınavında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş. Gerek  öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz bu konuda gereken özveriyi içtenlikle sergilemişlerdir.

Okulumuzda bulunan ve oldukça kapsamlı olan konferans salonu sayesinde okulumuzda belirli gün ve haftalar en ciddi şekilde kutlanmakta ve öğrencilerin tarihi bilincini artırmada yapılan faaliyetler oldukça etkili olmaktadır.

Okulumuz aynı zamanda fiziksel şartlar açısından da kendi paydaşları arsında ön plana çıkmaktadır. Okulumuzda buluna çalışanların kurum kültürünü benimsemesi ve okulu sahiplenmeleriyle  okulumuz hijyen açısından da diğer okullara örnek teşkil etmekte ve her sene beyaz bayrak alarak bu gururu ilçemize hissettirmektedir.

Katsayı farkının ortadan kalkmasıyla öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlık ve giriş sürecinde diğer okullardan bir farkı kalmamıştır. Bu nedenle özellikle son sınıflara yönelik rehberlik çalışmalarında farklı  eğitim  ve öğretim metodları  kullanılmış. Bireysel olarak öğrenci koçluğu sistemine geçilmiş ve bu yöntemin olumlu sonuçları ziyadesiyle alınmıştır. Öğrencilerimizin bu sene bir yükseköğretim programına yerleşme oranları neredeyse yüzde yüz oranında artmıştır.

Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin ufkunu açmak ve onları yeni bir hayat daha iyi hazırlamak amacıyla farklı amaçlarla birçok gezi düzenlenmekte ve bu gezilerle ilgili öğrencilerimizden oldukça olumlu dönütler alınmaktadır.

Okulumuz düzenlenen mesleki yarışmalara düzenli olarak katılmakta ve bu yarışmalarda da Ankara genelinde ilk üçün altına düşmemektedir. Bu bağlamda okulumuz kendiyle eş düzey ilerleyen okulllar arasında ilimizde gerek akademik gerekse kültürel anlamda farkını far etttirmektedir.

Okulumuz dinimizin günümüz insanına doğru anlatımında ve din hizmetlerinin sunumunda bireysel yeterliliğe ve temsil kabiliyetine sahip bireyleri hayata ve yüksek öğretime kazandırarak, Türk Milli Eğitimi’nin temel amaç ve ilkelerini en üst seviyede gerçekleştirmek için 1977 yılında Sincan Merkezinde temelleri atılmıştır.

40 yıllık bir kurum kültürüne sahip olan ve köklü bir mazisi olan okulumuz  başarılarını katlayarak artırmak için bir ekip çalışması ortaya koymuş  ve bu stratejik planı hazırlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TEKNOLOJİ İLE EĞİTİMİN BULUŞTUĞU YER: ŞEHİT AHMET ÖZSOY KIZ İHL

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Türsat’ı canı pahasına koruyan şehit Ahmet Özsoy’un adını taşıyan …

Bir cevap yazın

Sosyal Medya Hesaplarımız